Studenții Facultății de Inginerie din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu au câștigat cele mai importante premii la Concursul Național de Planuri de Afaceri AntreprenorING, organizat de Universitatea din Oradea prin Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Centrul Științific Studențesc SELF-UP, în parteneriat cu Asociația pentru Inginerie Integrată și Management Industrial – AIIMI și Ministerul Educației Naționale, în perioada 10-12 mai 2019.

Concursul a constituit o oportunitate de relaționare pentru studenții care se pregătesc în domeniul de licență Inginerie și Management din întreaga țară.

Alături de studenții de la Universitatea din Oradea, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, din partea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu au participat trei echipe de studenți care au susținut următoarele lucrări:

  1. ”Siguranţă şi confort în motociclismDezvoltarea unei unităţi de producţie de geci moto cu airbag
     Mîșeu Mihai Ionuţ – Anul IV IEI; Olariu Maria – Anul IV IEI

Coordonator: Șef lucrări dr. în ec., ing. Oana Dumitrașcu

  1. ”Maya’s SmartBags – Accesorii vestimentare inteligente și sustenabile – Plan de afaceri” 
    Olariu Maria – Anul IV IEI, Mîșeu Mihai Ionuţ – Anul IV IEI

Coordonator: Șef lucrări dr. în ec., ing. Oana Dumitrașcu

  1. Studiu privind oportunitatea înfiinţării unui depozit logistic pentru hârtie din piatră în Sibiu – Stone Paper Distribution
    Georgescu Cristina – Anul IV IEDM; Şofîlcă Ioana – Anul IV IEDM

Coordonatori: Şef lucr. dr. în ec., ing. Daniela Popa şi Prof. dr. în ec., ing. Dan Miricescu

Echipa formată din studenții Mîșeu Mihai Ionuț și Olariu Maria, pentru lucrarea ”Siguranţă şi confort în motociclism. Dezvoltarea unei unităţi de producţie de geci moto cu airbag” a obținut cele mai prestigioase două premii ale concursului: Premiul I, în valoare de 500 lei, un voucher în valoare de 210 EUR oferit de Thomas International Romania și Premiile speciale oferite de Romarketing şi Transilvania Technology Transfer, în valoare de 500 lei.

Echipele formate din Georgescu Cristina şi Şofîlcă Ioana, pentru lucrarea “Studiu privind oportunitatea înfiinţării unui depozit logistic pentru hârtie din piatră în Sibiu – Stone Paper Distribution” şi Olariu Maria şi Mîșeu Mihai Ionuţpentru lucrarea ”Maya’s SmartBags – Accesorii vestimentare inteligente și sustenabile – Plan de afaceri”, au obținut Premiile speciale oferite de juriul studenţilor şi al participanţilor la concurs.

”Rezultatele excepționale obținute de studenții noștri constituie dovada bunei lor pregătiri în domeniul Inginerie și Management, recunoscută de universități de prestigiu și de companii şi antreprenori la nivel național”, spune Prof. univ. dr.în ec.,ing. Dan Miricescu, responsabil Domeniu Inginerie și Management.