Marquardt

Proiectul DYNAMIC – Învățământ în sistem dual, un parteneriat de succes între ULBS si Marquardt Sibiu

Proiectul DYNAMIC – Învățământ în sistem dual a ajuns la cel de-al doilea an de desfășurare.

În urma parteneriatului dintre ULBS, prin Facultatea de Inginerie și Marquardt Sibiu, 18 studenți din anii I și II ai specializării Mecatronică își urmează stagiul de practică alături de specialiștii companiei Marquardt.

Datorită contextului actual, generat de pandemia de Covid-19, programul de practică se desfășoară în sistem online pe platforma Google Classroom și în sistem videoconferință.

În calendarul pregătirii au fost introduse atât module teoretice cât și teme practice. Studenții vor aborda aceste teme variate împreună cu specialiștii Marquardt din departamentele Industrializare, Cercetare-Dezvoltare și Resurse Umane.

Un prim specialist din cadrul companiei Marquardt cu care studenții au interacționat este Vlad Toncian, angajat în cadrul departamentului Industrializare. Datorită pasiunilor sale din domeniul tehnic, cât și plăcerii de a lucra cu studenții, implicarea celor care au luat parte la orele susținute de el nu a întârziat să apară.

“Deși pandemia ne-a adus provocări adiționale în pregătirea și susținerea stagiului de practică, împreună cu colegii coordonatori ai programului, am găsit flexibilitatea și resursele necesare pentru a interacționa și conecta studenții la mediul de lucru profesional din Marquardt prin platformele Google Classroom și Google Meet. Așadar distanțarea fizică impusă nu a însemnat și distanțarea de la obiectivele programului, care au fost îndeplinite cu succes chiar și în aceste condiții speciale“ – Vlad Toncian, Test Equipment Planner Marquardt Sibiu

Orele de practică au început în 6 iulie și se vor încheia în 4 septembrie.