IMG 8457

Concursul Internațional de Robotică – EUROBOT 2017

Cele două echipe ale Facultății de Inginerie din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, CyberTech și PowerBot, conduse de prof.dr.ing. Gabriel Racz și asist.dr.ing. Mihai Crenganis, au participat la Concursul Internațional de Robotică – EUROBOT  2017, care s-a desfășurat în perioada 24-28 mai, în localitatea La Roche sur Yon, Franța.

La concurs au participat echipe din țări precum: Franța, Germania, Elveția, Serbia, Spania, Marea Britanie, Belgia, Italia, Rusia, Polonia, Canada, Tunisia. România a fost reprezentată de cele două echipe ale Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și de echipa LegoManiacs a Universității Politehnica din București.

În prima fază a competiției, fiecare echipă a disputat câte cinci partide, iar în urma punctajelor obținute, primele 16 s-au calificat în faza eliminatorie. În această fază a concursului, echipa PowerBot a ocupat locul 12, obținând astfel, pentru al patrulea an consecutiv, calificarea în optimile de finală. Echipa CyberTech s-a clasat pe locul 21, iar echipa LegoManiacs pe locul 27.

În timpul fazelor eliminatorii, PowerBot s-a oprit în optimile de finală, terminând competiția pe locul 9.

Sponsorul echipelor sibiene este Marquardt Schaltsysteme SCS.