Untitled

Cercul de Proprietate Intelectuală la ULBS

La Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, prin Centrul PatLib din Sibiu, organizăm începând cu data de luni 4 iulie 2016, în fiecare săptămână, Cercul de Proprietate Intelectuală cu scopul de a pune în valoare inventivitatea și creativitatea celor pasionați, în primul rând a studenților, a doctoranzilor dar nu numai. Pot participa elevi, studenți, doctoranzi, profesori, specialiști din mediul de afaceri, indiferent de pregatirea științifică și profesională, alte persoane pasionate.

Cercul de Proprietate Intelectuală este dedicat tuturor persoanelor cu potențial creator, cu bun simț tehnic, cu potențial inventiv, care sunt dispuse să își valorifice ideile prin intermediul universității noastre.

Vârsta nefiind un criteriu de participare, singurul lucru de care se va ține cont în vederea participării la Cercul de Proprietate Intelectuală este dorința de a face ceva care să contribuie la creșterea și dezvoltarea societății actuale, o societate pe care ne-o dorim bazată pe cunoștințe și în care ne dorim o ierarhie a valorilor.

Scopul Cercului de Proprietate Intelectuală este de a aduce în prim planul mentalului colectiv importanța proprietății intelectuale în actualul sistem de valori morale, spirituale și intelectuale, într-o economie globală bazată pe cunoștințe.

Dorindu-se a fi o abordare prietenoasă a unui domeniu nu foarte prezent în viețile studenților, Cercul de Proprietate Intelectuală va propune în decursul edițiilor, atât prezentarea noțiunilor generale din domeniul Protecției Proprietății Intelectuale cât și abordări practice ce vor permite fructificarea ideilor și crearea de forme comune de proprietate industrială.

Participarea la Cercul de Proprietate Intelectuală de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Centrul PatLib din Sibiu, va îmbunătăți cunoștințele participanților în domeniul Protecției Proprietății Intelectuale, va contribui la dezvoltarea abilităților de inovare și de transfer de tehnologie, va reprezenta un bun prilej de amplificare a abilității de adaptare la nou și la lucru în echipă.

Nefiind o activitate ce necesită resurse financiare, Cercul de Proprietate Intelectuală este o șansă de a progresa și de a ieși în evidență prin intermediul creativității, al pasiunii și al dorinței de a lăsa ceva în urma generațiilor viitoare.

Punând în balanță motivele Pro și Contra participării la acest Cerc, sunt evidente beneficiile ce în viitor pot reprezenta reperul pentru dezvoltarea personală a fiecărui participant, pentru dezvoltarea și promovarea cercetării științifice fundamentale și aplicative dar și pentru o universitate antreprenorială.

Ne puteți contacta la adresa de E-mail: mihail.titu@ulbsibiu.ro și veți primi toate informațiile actuale și de viitor pe care le solicitați.

Protecția Proprietății Intelectuale, Centrul PatLib din Sibiu

Prof. univ. dr. Mihail Aurel ȚÎȚU

mihail.titu@ulbsibiu.ro