Continental Sibiu 1024×571

Continental în topul companiilor – sursa Turnul Sfatului online

Firma Continental, care este cel mai mare angajator din Sibiu, a fost inclusă în topul companiilor IT în care angajații se simt cel mai bine. Recunoașterea muncii lor, mediul de lucru plăcut, pachetul de beneficii oferit de șefi, perspectivele de dezvoltare sau creșterea salarială și relația cu șeful sunt principalele motive pentru care angajații apreciază compania din care fac parte.

„Poate cel mai dinamic sector al economiei, în ultimii ani industria IT din România își vede limitat potențialul de disponibilitatea forței de muncă. Consecința este o luptă acerbă pentru atragerea celor mai bune talente și, mai ales, pentru păstrarea angajaților care aduc valoare în companie. Iată companiile care reușesc cu brio să facă toate acestea pentru a fi competitive în plan global”, scriu autorii studiului.

Dacă la interviurile de angajare candidații cer în general detalii despre pachetul salarial și beneficii „normale”, ca tichete de masă sau abonamente la săli de sport, în marile companii IT solicitările se înscriu în cu totul alt spectru de așteptări. „La categoria beneficii speciale la locul de muncă apreciate de către angajații din IT, pe primul loc au fost cele legate de mâncare, care sunt din ce în ce mai exotice: fructe, înghețată, posibilitatea de a comanda zilnic mâncare gratuit de oriunde, bucătar la birou, apoi abonamente la competiții sportive, timp pentru proiecte personale, abonament la spa”, a explicat Andreia Pătroiu, fondator al Talent Browse, alături de care Revista Biz a realizat ediția din acest an a „Top 20 de companii din IT pentru care să lucrezi”.

Potrivit Asociației Naționale a Industriei de Software și Servicii din România (ANIS), numărul total de angajați cu contracte full time din sectorul de software și servicii IT a ajuns în 2017 la 89.850 de specialiști, o creștere cu 7,5% comparativ cu 2016. Dintre aceștia, 88,6% ocupă posturi tehnice, restul deținând poziții în departamente nontehnice. Trei sferturi dintre companiile cu cei mai mulți angajați au capital străin. De altfel, marii jucători domină sectorul, companiile din top 10 generând circa un sfert din valoarea pieței. Sectoarele de business care au contribuit cu cele mai importante cote la venitul domestic din piața de software și servicii IT sunt: industrial – 22%, sectorul public – 20%, banking – 16%, telecom – 11%, utilități, retail, servicii – câte 8%.

Liderul din acest an al topului a reușit o ascensiune impresionantă la nivel global, apreciază autorii clasamentului, ceea ce „reflectă exact tipul de companie care acționează ca un magnet pentru potențialii candidați, având în plus avantajul că este creată și condusă de români. Este vorba despre UiPath, o companie pornită din România, cu sediul în SUA și birouri n 14 țări. În România are reprezentanțe în București și Cluj-Napoca. UiPath are 400 de angajați din totalul de 700 la nivel global dedicați activităților IT.

Pe locul al doilea se situează Softvision – o companie specializată pe dezvoltare de software și aplicații mobile, cu sedii în Cluj-Napoca, Baia Mare, București, Iași și Timișoara. Printre clienții companiei se numără firme precum Microsoft, Toshiba, Alcatel, Sharp sau Sprint. Aceasta este urmată de Adobe România, cu sediul în București.

Pe poziția a patra se situează Continental – singura companie din clasament care are un sediu în Sibiu. Gigantul german are în România, în total, șapte unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Carei, Nădab, Brașov și Iași. La finalul anului 2017 a avut circa 19.700 de angajați, dintre care 5.700 sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Tehnologiile dezvoltate de Continental în România vizează megatrendurile industriei auto: conducerea autonomă, electrificarea și conectivitatea. „Astfel, echipa din România contribuie la soluții inovatoare de tipul smart city, la proiecte care vizează conectivitatea, la dezvoltarea de sisteme pentru conducerea autonomă, precum și în direcția electrificării. Compania derulează la nivel de concern programe prin care promovează ideile inovatoare, sute de asemenea idei fiind depuse în fiecare an de angajații companiei, iar cele mai multe dintre acestea se transformă în produse sau tehnologii care contribuie la dezvoltarea industriei automotive”, scriu autorii clasamentului.

sursa: Turnulsfatului.ro