AMG1

Fascinaţia Industriei Auto (2) Excursie de studii

Facultatea de Inginerie din Sibiu a organizat în perioada 27 noiembrie – 07 decembrie 2015 o excursie de studii în Germania, cu vizitarea următoarelor obiective tematice: fabrica Marquardt, fabrica şi muzeul Mercedes-Benz, fabrica Mercedes AMG, fabrica şi muzeul Porsche, Fabrica Audi şi Muzeul Tehnicii din Sinsheim.

Acţiunea este cea de-a doua de acest gen, organizată în cadrul proiectului „Fascinaţia Industriei Auto” demarat de Facultatea de Inginerie în luna aprilie 2015. Acest proiect are drept scop aprofundarea cunoştinţelor studenţilor şi dezvoltarea interesului acestora pentru o carieră în domeniul ingineresc.

Grupul de participanţi a fost constituit din 40 studenţi şi cadre didactice. Acest eveniment a fost posibil datorită sprijinului acordat de companiile partenere ale Facultăţii de Inginerie din Sibiu: Marquardt, Siemens, Wenglor, Krombert & Schubert şi Compa precum şi datorită implicării în proiect a profesorului asociat din Germania, Prof.dr.ing. Martin Heinisch.

Iată câteva din impresiile studenţilor:

„Pentru mine această excursie a fost primul contact „live” cu industria constructoare de maşini auto, iar modul în care firmele pe care le-am vizitat îşi desfăşoară activitatea a avut un mare impact asupra mea. Am înţeles multe concepte şi noţiuni noi precum: „just in time, just in sequence production”, “pick up by light”, “one man, one engine” etc. „

„M-a impresionat spectrul larg de activităţi care se desfăşoară în departamentul de logisitică din cadrul unei companii producătoare de maşini, precum şi gradul mare de automatizare a liniilor de producţie (peste 90%). Totodată m-a impresionat flexibilitatea cu care aceste companii răspund dorinţei oricărui client, precum şi importanţa pe care o acordă  oricărui vizitator care le trece pragul. Aici pilonul de bază al dezvoltării este „Clientul nostru, stăpânul nostru”.”

Fotografii : Muzeul Porche             Marquardt            Mercedes           AMG