Poza De Grup

FASCINAȚIA INDUSTRIEI AUTO – III

Descoperă! Invaţă! Aplică! Povesteşte!

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu organizează în perioada 26 noiembrie – 05 decembrie 2017 o excursie de studii în Germania, cu vizitarea următoarelor principale obiective tematice: fabrica Audi Ungaria, fabrica şi muzeul BMW, Muzeul Tehnicii Munchen. 

Acţiunea continuă proiectul de Universitate demarat în anul 2015, având drept scop aprofundarea cunoştinţelor studenţilor şi dezvoltarea interesului acestora pentru o carieră în domeniul tehnic, prin:

  • contactul direct cu un domeniul de vârf al ingineriei: industria de automobile;
  • familiarizarea cu cele mai noi tehnologii şi practici din domeniul industriei auto;
  • dobândirea de cunoştinţe cu privire la cele mai recente evoluţii în domeniu;
  • formarea şi dezvoltarea unor “comunităţi profesionale” în rândul viitorilor ingineri;
  • lărgirea orizontului profesional în afara graniţelor ţării şi adaptarea în felul acesta la piaţa globală a muncii.

Grupul de participanţi este constituit din 40 studenţi şi cadre didactice ale Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu. Selecţia participanţilor se face în funcţie de următoarele documente: scrisoare de motivaţie şi Curriculum Vitae (CV), îm care să figureze mediile pe anii de studiu anteriori / media la admitere şi proiectele extraşcolare. Cunoaşterea limbii engleze este obligatorie. Documentele se trimit la adresa de e-mail: carmen.barb@ulbsibiu.ro până la data de 20 octombrie 2017. Selecţia participanţilor se face în data de 21 octombrie 2017. Taxa de participare este 315 Euro / student (aceasta sumă s-ar putea micșora, în funcție de disponibilitatea potenţialilor sponsori) şi include: vizite oficiale la companii, muzee şi obiective turistice, transportul cu autocarul, cazare 6 nopţi (1 noapte Viena, 4 nopţi Munchen, 1 noapte Budapesta) cu mic dejun inclus, excursii locale şi cheltuieli organizatorice. Plata taxei de participare se face în 2 tranşe (25 octombrie / 15 noiembrie 2017).

 

Impresii ale studenţilor participanţi la excursiile de studii anterioare: 

„Îmi rezum părerea într-un singur cuvânt: IMPRESIONANT! Orice sursă de informare nu se compară cu realitatea … vă recomand să vizitaţi neapărat fabrica şi muzeul BMW pentru a trăi un sentiment unic!”

„Vizita la firma Audi a fost extrem de interesantă. Mi-a plăcut faptul că ni s-a prezentat fiecare detaliu şi am învăţat astfel foarte multe lucruri despre toate etapele construcţiei unei maşini.”

„Pentru mine această excursie a fost primul contact „live” cu industria constructoare de maşini iar modul în care firmele pe care le-am vizitat îşi desfăşoară activitatea a avut un mare impact asupra mea. Am înţeles multe concepte şi noţiuni noi precum: „just in time, just in sequence production”, “pick up by light”, “one man, one engine” etc.”

„M-a impresionat spectrul larg de activităţi care se desfăşoară în departamentul de logisitică din cadrul unei companii producătoare de maşini precum şi gradul mare de automatizare a liniilor de producţie. Totodată m-a impresionat flexibilitatea cu care aceste companii răspund dorinţei fiecărui client, precum şi importanţa pe care o acordă  oricărui vizitator care le trece pragul. Aici pilonul de bază al dezvoltării este „Clientul nostru, stăpânul nostru”.”

Contact coordonatori proiect:
Conf. univ. dr. Roxana Săvescu, roxana.savescu@ulbsibiu.ro
Șef lucrări dr. ing. Carmen Barb, carmen.barb@ulbsibiu.ro