AFIS Gaudeamus 2016 001

GAUDEAMUS – Sărbătoarea absolvenților 2016

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu va încheia într-un mod grandios un nou an univesitar la capătul căruia o nouă serie de absolvenți își va vedea încununată munca din timpul anilor de studiu. Împreună cu părinții, rudele sau prietenii, cei care au finalizat studiile de licență vor fi sărbătoriți așa cum se cuvine în Piața Mare a orașului.

A devenit obișnuință ca roadele muncii de la ULBS să fie recunoscute, activitățile didactice și de cercetare de la Sibiu fiind apreciate atât în țară, cât și în străinătate. Dovadă stau numeroasele parteneriate cu instituții academice din întreaga lume, proiectele comune și schimburile de studenți și cadre didactice. În vremuri de cumpănă pentru întreg sistemul de învățământ, ULBS a continuat să se dezvolte, să facă performanță.

În 2016 Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu are în componență 9 facultăți, peste 14.000 de studenți, 23 centre de cercetare, 2000 de locuri de cazare, 920 locuri la cantină, 83 de programe de licență și 120 programe de master.

„Locul pe care Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu îl ocupă astăzi li se datorează deopotrivă cadrelor didactice, personalului nedidactic și în special studenților noștri, pe care îi consider parteneri în activitatea noastră. Nimic în această universitate nu s-ar fi putut face fără aportul nemijlocit al acestor studenți, de aceea există o permanentă legătură, o simbioză între cadrele didactice care sunt implicate în cercetare și studenți”, a declarat Prof.univ.dr.ing. Ioan BONDREA, rectorul ULBS.

GAUDEAMUS

GAUDEAMUS este un proiect cultural ce urmărește sensibilizarea și formarea publicului din Sibiu pentru sărbătorirea celei mai importante zi din viața de student – cea în care este declarat absolvent. Prin acest proiect se dorește marcarea ultimei săptămâni din viața de student printr-un program grandios în care să se pună în valoare cunoștințele acumulate în anii de studii, precum și abilitățile deținute de studenți în domeniul artistic.

Evenimentele/activitățile din cadrul proiectului:

Absolvirea promoției 2016

Evenimentul care marchează finalul unei etape din viața de student, la specializări vechi și noi, se celebrează în Piața Mare din Sibiu.

Parada studenților se va desfășura pe un traseu prestabilit de fiecare facultate. După întâlnirea tuturor studenților, pe scena amplasată în Piața Mare va avea loc discursul oficial de închidere a anului universitar, susținut de rectorul ULBS, rectorul Academiei Forţelor Terestre, oficialități, reprezentanţi ai studenţilor.

Studenții participanți la paradă vor fi îmbrăcați în robe și vor purta eșarfe de culori diferite prin care se va distinge facultatea absolvită.

Concert de muzică susținut de Filarmonica de Stat Sibiu

La încheierea ceremoniei de absolvire va avea loc un concert susținut de instrumentiștii Filarmonicii de Stat Sibiu.

Proiectul este finanțat din bugetul local al Primăriei Municipiului Sibiu.

Evenimentul va fi transmis în direct pe http://livestream.com/Romania-Live-Events/gaudeamus2016