Isarie

In memoriam Prof.univ.dr.ing.Ilie ISARIE (04.07.1932 – 27.06.2016)

În cursul zilei de 27.06.2016 s-a stins din viaţă Profesorul universitar doctor inginer Ilie ISARIE.

Comunitatea academică din Facultatea de Inginerie anunţă cu profund regret încetarea din viaţă a distinsului coleg, Prof. univ. dr. ing. Ilie ISARIE, unul din fondatorii facultăţii noastre.

Personalitate marcantă, domnul profesor ISARIE şi-a pus amprenta asupra identităţii şi particularităţii facultăţii şi a contribuit substanţial la dezvoltarea şi afirmarea învăţământului superior la Sibiu.

A îndeplinit funcţiile de şef de catedră şi decan în perioade mai mult sau mai puţin favorabile, dar nu a renunţat niciodată să lupte pentru Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

Mentor de excepţie pentru multe generaţii de studenţi şi doctoranzi, a fost model de personalitate ştiinţifică, pedagogică şi umană.

Om de o vasta cultură, poliglot, s-a remarcat prin numeroase cărţi şi lucrări ştiinţifice, de înaltă ţinută academică, publicate în ţară şi străinatate.

Prof. univ. dr. ing. Ilie ISARIE a fost un apropiat colaborator al Academiei Române, de-a lungul anilor a fost implicat în organizarea Conferințelor Internaționale ROMOPTO, fiind recunoscut ca un model autentic de om de știință și de pedagog.

Marcaţi de iremediabila pierdere, transmitem sincere condoleanţe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!