Afis Marquardt Facultatea De Inginerie

MARQUARDT ȘI FACULTATEA DE INGINERIE – PARTENERIAT PENTRU CERCETARE

Firma Marquardt Sibiu a derulat în colaborare cu Facultatea de Inginerie, Departamentul de Inginerie Industrială și Management, specializarea Inginerie Economică în Domeniul Mecanic, un program de cercetare îmbinat cu elemente de orientare în carieră.

Programul a fost coordonat din partea Facultății de Inginerie de dl. prof. univ. dr. ing. Lucian-Ionel Cioca în colaborare cu reprezentanții companiei Marquardt și s-a derulat în perioada mai-iunie.

Studenții au făcut un tur al companiei cu accente pe vizita din producție, apoi au fost găzduiți în sălile de conferință, unde au aflat informații despre istoria companiei Marquardt, despre domeniul în care activează, produsele și clienții către care sunt furnizate.

Partea cea mai importantă a programului s-a derulat după ce studenții au fost distribuiți la Departamentul Resurse Umane, unde s-au orientat fiecare către un proiect de cercetare pe teme de Recrutare și Retenție. Cei zece studenți au luat cunoștință cu modalitățile de recrutare și retenție a personalului, cu provocările pieței muncii și cu ultimele trenduri în materie de Human Resources Management.

După evaluarea modului în care au prezentat rezultatele temei de cercetare, reprezentanții companiei au acordat premii în bani și obiecte celor mai bune proiecte propuse de studenți. Opțiunile studenților în materie de teme abordate au fost foarte diverse, însă toți au căzut de acord că programul de cercetare a fost foarte util și le-a lăsat o impresie foarte bună.