În data de 13 iunie 2023, s-au desfășurat cu succes două ateliere de conștientizare în comunele Biertan și Moșna, având ca temă “Metode de eficientizare energetică sustenabilă a locuinței”. Aceste ateliere reprezintă un important pas în promovarea dezvoltării durabile și a eficienței energetice în județul Sibiu.

Primăria Comunei Biertan și Primăria Moșna au sprijinit și au răspuns cu entuziasm inițiativei noastre de a informa și implica comunitatea în promovarea unui stil de viață sustenabil. Le mulțumim pentru sprijinul și deschiderea arătate în organizarea acestor ateliere.

Scopul atelierelor a fost de a oferi locuitorilor din Biertan și Moșna informații valoroase și soluții practice în ceea ce privește eficientizarea energetică a locuințelor. Participanții au avut oportunitatea de a învăța despre metodele prin care își pot optimiza consumul de energie, reducând astfel impactul asupra mediului înconjurător și beneficiind de economii semnificative în facturile de utilități.

Aceste ateliere reprezintă unul din numeroasele evenimente și inițiative incluse în proiectul “Energie regenerabilă și eficiență energetică – pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu”. Proiectul beneficiază de sprijin financiar din partea Islandei, Liechtensteinului și Norvegiei, prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul “Programului de Energie din România”. Valoarea acestui proiect se ridică la 188.930 euro, iar obiectivul său este de a crește gradul de conștientizare și implementare a metodelor de eficiență energetică și a energiei regenerabile în județul Sibiu.

Pentru mai multe informații despre proiectul “Energie regenerabilă și eficiență energetică – pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu” și alte inițiative de dezvoltare durabilă, puteți accesa website-ul proiectului https://energieverde.cjsibiu.ro/.