În data de 10 Noiembrie 2021 studenții programului de Masterat: Managementul afacerilor industriale, din cadrul departamentului de Inginerie Industrială și Management al Facultății de Inginerie din Sibiu Din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, sub îndrumarea domnului prof. univ. dr. ec., ing. Dan MIRICESCU au vizitat site-ul de producție componente pentru iluminat Grupo Antolin din Sibiu (una dintre cele mai mari locaţii de producţie din lume, ale grupului).

D-na Mariana Burlacu, manager îmbunătățire procese, coordonator Lean și ambasador al comunicării interne (absolventă şi ea a Facultății de Inginerie din cadrul ULBS), împreună cu Mircea Năstăsescu manager calitate la Grupo Antolin au însoțit grupul într-un tur al fabricii care s-a întins până târziu în seară.

După o scurtă prezentare a familiilor de produse, tipuri de procese și utilaje, în cadrul secției de injecție, studenții masteranzi s-au arătat deosebit de interesați de procesul de injecție mase plastice, de zona de uscare a materiei prime, de tehnologia de verificare a intensității luminii prin intermediul brațelor robot, de zona de matrițerie și nu în ultimul rând de procesul de stocare, transport și livrare a componentelor și a produselor finite în fluxul intern și extern.

În secțiile de asamblare din secţiile de producţie Sib 1 și Sib 2, a fost prezentat procesul de asamblare a plafonierei PSA – BVH2 și cel de lumină ambientală VW Golf 8.

De la dreapta la stânga: ing. Mircea Năstăsescu (Grupo Antolin şi masterand MAI), prof. univ. dr. Dan Miricescu (ULBS), Razvan Tîrziu, Rareș Corlaciu (masteranzi ULBS), ing. Mariana Burlacu (Grupo Antolin – manager îmbunătățire procese), Paul Fogoroș, Iuliana Ștefan-Pamfiloiu, Daniel Roiban (masteranzi ULBS)

De asemenea, s-au discutat şi prezentat instrumentele Lean și aplicabilitatea acestora în industria auto: 5S, poka-yoke, standarde de management vizual, elemente importante privind auditurile interne, SMED, FIFO, OK demaraj, prima piesa ok, piese roșii și multe alte subiecte de interes pentru studenţii de la master şi pentru transpunerea unor concepte teoretice în practică.

Multumim pe această cale gazdelor de la Grupo Antolon Sibiu, care s-au dovedit nişte practicien desăvârşiţi şi care şi-au demonstrate disponibilitatea de colaborare în continuare, pe multiple planuri, cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, cu Facultatea de Inginerie şi cu reprezentanţi ai Departamentului de Inginerie Industrială şi Management. O să revenim cu mare plăcere în firmă pentru alte vizite interesante.