1

Atelier de informare privind metodele de eficientizare energetică sustenabilă pentru cetățenii Municipiului Mediaș oferit de cadre didactice de la Facultatea de Inginerie din cadrul ULBS

Atelierul de informare pentru cetățeni privind metodele de eficientizare energetică sustenabilă pentru locuitorii Municipiului Mediaș a fost un succes, reușind să atragă un număr mare de participanți interesați de această temă de actualitate și importanță majoră pentru viitorul planetei noastre.

Evenimentul a fost organizat in data de 9 mai 2023 în cadrul proiectului „Energie regenerabilă și eficiență energetică – pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu”, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu și University of South-Eastern Norway. În cadrul atelierului, participanții au avut oportunitatea de a asculta cadrele didactice de la Departamentul Inginerie Industrială și Management din cadrul Facultății de Inginerie a ULBS,  conf. univ. dr. ing. Claudiu Isarie și ș.l. dr. ing. Laurențiu Prodea, care au prezentat importanța energiei regenerabile și eficienței energetice pentru dezvoltarea durabilă a județului, prezentând soluțiile care există în acest domeniu, urmate de exemple de bună practică, pentru a-i ajuta pe participanți să înțeleagă mai bine eficientizarea sustenabilă a locuinței și pentru a-i încuraja să ia măsuri concrete în acest sens.

Proiectul „Energie regenerabilă și eficiență energetică – pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu” are ca obiectiv general creșterea cunoștințelor privind energia regenerabilă și eficiența energetică și promovarea acțiunilor de conștientizare pentru public. Totodată, proiectul își propune să ofere competențe în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice, pentru un mediu curat, o schimbare climatică stabilă și realizarea de economii în privința costurilor.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este mândră să participe la acest proiect important și să sprijine dezvoltarea durabilă a județului Sibiu. Suntem convinși că prin aceste evenimente, vom reuși să creștem gradul de conștientizare a cetățenilor cu privire la importanța energiei regenerabile și a eficienței energetice și să contribuim la crearea unui viitor mai durabil și mai curat pentru toți.

____________________________________________________________
Proiectul „Energie regenerabilă și eficiență energetică – pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu”  este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014 – 2021, în cadrul „Programului de Energie din România”, cu o valoare de 188.930 euro. Proiectul se desfășoară în perioada aprilie 2023 – ianuarie 2024.