Bootcamp

BootCamp STS 2024

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a treia ediție a Bootcamp STS, școala de vară IT&C dedicată studenților din facultățile cu profil tehnic din România, din anii II şi III. Evenimentul se va desfășura și în acest an la Cristian, în județul Brașov, în perioada 29 iulie – 4 august 2024.

Bootcamp STS le oferă tinerilor interesați oportunitatea de a-și aprofunda cunoștințele și de a-și dezvolta abilitățile printr-o serie de activități interactive, ateliere practice și prezentări ale echipamentelor și tehnicii de comunicații și tehnologia informației susținute de cei mai buni specialiști ai STS: ingineri hardware și de comunicații, programatori, administratori de sistem și de baze de date, specialiști în centre de date și platforme de virtualizare, experți în securitate cibernetică, dar și specialiști în rețele, în telefonie IP și videoconferință sau în management organizațional.

Participanții selectați vor putea interacționa și schimba idei cu specialiștii STS și vor avea parte de activități practice în programare, securitate cibernetică, blockchain, cloud computing, rețelistică, servicii securizate de comunicații voce-video-date, INFOSEC și vor aprofunda concepte privind infrastructurile critice. Experiența IT&C include ateliere practice individuale și de echipă, cu provocări contracronometru și workshopuri de asigurare a comunicațiilor securizate în teren, în cadrul unor exerciții organizate împreună cu Salvamont Brașov.

Școala de vară își propune să faciliteze schimbul de idei și să promoveze excelența academică.

Cei interesați se pot înscrie online pentru unul dintre cele 20 de locuri, pe site-ul bootcamp.sts.ro, cu un CV și un scurt material video în care să motiveze de ce vor să fie parte din Bootcamp STS. Înscrierile au loc până la data de 23 iunie 2024, iar în prima săptămână din luna iulie vor fi anunțați cei 20 de finaliști, pentru care transportul, cazarea și masa sunt gratuite.

Bootcamp STS 2024 se desfășoară cu sprijinul BCR, BitDefender și CEC Bank.