RobotX I

Campionatul național de robotică RobotX

În data de 15.05.2024, începând cu ora 10:00, în Holul Facultății de Inginerie, va avea loc prima etapă a Campionatului național de robotică, RobotX, organizat de Departamentul Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie a ULBS.

La concurs s-au înscris 13 echipe formate din peste 50 de studenți ai Facultății de Inginerie de la diferite specializări: Mecatronică, Mecatronică în limba engleză, Robotică, Tehnologia Construcțiilor de Mașini, Calculatoare, Inginerie Economică în Domeniul Mecanic și 25 de echipe de liceeni de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” din Sibiu, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Școala Națională de Gaz Mediaș, Colegiul Tehnic “August Treboniu Laurean” Agnita, Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu, Liceul Tehnologic Independența din Sibiu şi de la Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” din Blaj.

Concursul  urmărește identificarea și premierea celor mai bune echipe de studenți și liceeni, proiectanți și programatori de platforme mobile autonome (roboți mobili).

Concursul este sponsorizat de companiile Continental Sibiu și Marquardt Schaltsysteme S.C.S., cărora le mulțumim și pe această cale.

Vă așteptăm să susțineți echipele participante în demersul lor de a proiecta și realiza cel mai rapid robot de tip ”line follower”!

Programul primei etape este următorul:

  • 08:30 – 10:00 Omologare / Antrenamente oficiale pe pista de concurs
  • 10:00 – 10:15 Deschiderea oficială a manifestării
  • 10:15 – 14:15 Concurs (manșele 1-2)
  • 14:15 – 14:30 Festivitatea de premiere