LF 2019 (2)

Concursul de roboți mobili-powered by Marquardt

În data de 27 februarie 2020, începând cu ora 9:00, în holul Facultății de Inginerie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, va avea loc prima etapă a “Concursului de roboți mobili – powered by Marquardt”, organizat de Departamentul de Mașini și Echipamente Industriale. Campionatul, aflat la cea de-a patra ediție, cuprinde două etape în care roboții construiți de echipele participante se vor întrece pe diferite trasee de viteză sau obstacole.

În campionat s-au înscris 42 de echipe, dintre care: 21 din cadrul ULBS – Facultatea de Inginerie, o echipă de la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, și 20 echipe formate din liceeni de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Național ”Octavian Goga”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu, Colegiul Național  „Samuel von Brukenthal”, Colegiul Tehnic Independenţa, Colegiul Tehnic Energetic.

Echipele de studenți ai Facultății de Inginerie sunt formate din peste 80 de studenți de la diferite specializări: Mecatronică, Robotică, Mașini-Unelte și Sisteme de Producție, Sisteme de Producție Digitale, Tehnologia Informației, Calculatoare, Inginerie Economică în Domeniul Mecanic.

Întregul campionat este sponsorizat de compania Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, căreia îi mulțumim și pe această cale.

Vă așteptăm să susțineți membrii echipelor în demersul lor de a proiecta și realiza cel mai rapid robot ”line follower”!

Programul etapei I:

9:00 – 11.00  – Antrenamente oficiale pe pista de concurs

11:00 – 11:15  –  Deschiderea oficială a manifestării

11:15 – 14:15  –  Concurs (rundele 1-3)

14:15 – 14:30  –  Festivitatea de premiere