Bizzfactory

Proiectul internațional de antreprenoriat JA 2021

Junior Achievement (JA) Romania invită profesorii și studenții din Facultatea de Inginerie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu să participe la proiectul internațional de antreprenoriat JA 2021, etapa de aplicare practică a cunoștințelor dobândite în cadrul cursurilor de educație antreprenorială, economie și management și în programul JA de antreprenoriat „StartUp”. Participarea studenților și a profesorilor la toate componentele proiectului este gratuită.

Proiectul are două componente:

 1. Incubatorul JA BizzFactory, care poate fi echivalat la cerere cu programul de practică al studenților;
 2. Evenimentul JAEuropean Enterprise Challenge – etapa națională.

În cadrul proiectului, echipe de studenți se pot înscrie cu o idee de afacere, având ocazia să primească mentorat de specialitate din comunitatea de business, pentru a pune în practică această idee, să dezvolte un concept de business și să îl testeze pe piață cu suport financiar.

Echipele pot alege pentru ideea lor de afacere diferite obiecte de activitate din domeniile:

 1. Agribusiness
 2. Artă, cultură; Media
 3. Industrii creative, design și meșteșuguri
 4. Inginerie, științe aplicate, IT&C
 5. Comerț; import‐export, e-commerce
 6. Transformarea materiilor prime
 7. Sport și outdoor
 8. Afaceri sociale
 9. Educație și dezvoltarea carierei
 10. Turism

Cele mai active echipe din Incubator cu idei fezabile de afaceri vor fi selectate pentru a primi subvenții de dezvoltare a ideii și realizare a pilotului/start-up-ului pe parcursul Incubatorului.

La finalul Incubatorului JA BizzFactory, juriul va alege echipa de studenți care va reprezenta România la evenimentul european European Enterprise Challenge 2021.

Informații despre etapele Incubatorului pot fi consultate la: https://jar.ro/incubator

Pentru înscriere, un reprezentant al fiecărei echipe de studenți este rugat să completeze formularul la https://jar.ro/inscriere-incubator, până pe 18 decembrie 2020.