Eurobot 2023

Zilele Educației Mecatronice și Concursul internațional de robotică EUROBOT

În cea de-a doua parte a lunii mai, studenții Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au participat la două concursuri studențești: Olimpiada Națională de Mecatronică din cadrul manifestării ”Zilele Educației Mecatronice” (23-26 mai 2023, Cluj-Napoca, România) și Concursul internațional de robotică Eurobot (17-20 mai 2023, La Roche-sur-Yon, Franța).
       Olimpiada Națională de Mecatronică a fost organizată în acest an la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în cadrul manifestării științifice intitulată “Zilele Educației Mecatronice”, ajunsă la cea de-a XI-a ediție. La manifestare au participat studenți și cadre didactice de la specializarea ”Mecatronică” din 9 centre universitare din România: Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea din Oradea, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea Politehnica Timișoara.
Echipele Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au obținut rezultate remarcabile la cinci din cele șase secțiuni ale concursului, astfel:

  • Locul 1 la secțiunea Sisteme mecatronice industriale programarea automatelor programabile pentru echipa formată din studenții Ilea Diana Maria, Mareș Octavian Dumitru (anul II Mecatronică), Malene Rareș Mihai (anul III Mecatronică) și Dînsu Cosmin Gabriel (anul I Mecatronică).
  • Locurile 1 și 3 la secțiunea Realizări în domeniul mecatroniciiAplicații Matlab pentru echipa formată din studenții Ștefănescu Elena Andreea (anul I Mecatronică) și Bâlc Emanuel (anul IV Mecatronică).
  •  Locul 2 la secțiunea Roboți mobili Line-Follower pentru echipa formată din studenții Cîrstea Andrei Călin și Ghișoiu Gabriel (anul II Mecatronică).
  • Locul 3 la secțiunea Sisteme mecatronice de zbor fără pilot pentru echipa formată din studenții Vesa Mihai (anul I master Sisteme Mecatronice Avansate) și Bălașa Andrei (anul I Mecatronică).
  • Locul 3 respectiv Mențiune la secțiunea Realizări în domeniul mecatronicii pentru Țopa Ionuț Cristian (anul I master Sisteme Mecatronice Avansate) respectiv pentru Morariu Timotei (anul II master Sisteme Mecatronice Avansate).

      Concursul internațional de robotică EUROBOT, competiție de robotică adresată tinerilor din întreaga lume, a avut loc în perioada 17-20 mai 2023, în localitatea La Roche-sur-Yon din Franța. La competiție au participat 27 de echipe din: Algeria, Austria, Belgia, Canada, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, România, Serbia, Spania, Taiwan, Tunisia respectiv 80 de echipe din Franța. Echipa CyberTech din cadrul ULBS, formată din studenți de la specializarea Robotică, a ocupat locul 15.
Le mulțumim partenerilor și sponsorilor noștri, Continental Automotive Systems și Marquardt Schaltsysteme S.C.S., care au făcut posibilă participarea la aceste evenimente.