IMG 0174

Două echipe ale ULBS calificate la Concursul European de Robotică – EUROBOT 2016

Vineri a avut loc la Facultatea de Inginerie a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu Concursul Național de Robotică RObotX 2016, ce reprezintă etapa națională de calificare pentru Concursul Internațional de Robotică EUROBOT 2016, care va avea loc în perioada 11-12 iunie 2016 în localitatea Le Kremlin-Bicêtre, Franţa.
La concurs au participat echipe de la Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și o echipă de la University of Technology Lodz – Polonia, care a avut statutul de echipă invitată.
Primele două locuri au fost ocupate de echipele CyberTech si PowerBot ale Facultății de Inginerie din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, coordonate de  prof. dr. ing. Gabriel Racz și asist. dr. ing. Mihai Crenganis, iar locul al treilea a revenit echipei Team007 de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Aceste trei echipe vor reprezenta România la Concursul Internațional de Robotică EUROBOT 2016.
Tema concursului din acest an a fost ”The Beach Bots”. Roboții au efectuat  sarcinile impuse : și-au anunțat prezența pe plajă prin ridicarea steagurilor, au mers la pescuit, s-au plimbat pe faleză, au construit castele de nisip și au adunat scoici. La finalul celor 90 de secunde de joc, roboții s-au adăpostit sub parasolar.
Cele două echipe sibiene au reușit să ocupe primele locuri și datorită sprijinului financiar oferit de sponsorul lor, Marquardt Schaltsysteme SCS.
IMG_0172