Mecatronica

Echipele ULBS premiate la ”Zilele Educației Mecatronice” – Olimpiada Națională de Mecatronică

În perioada 15-19 mai 2017, la Universitatea ”Transilvania” din Brașov — Facultatea de Design de Produs și Mediu, a avut loc cea de a 9-a ediție a concursului Zilele Educației Mecatronice” – Olimpiada Națională de Mecatronică.

La acest eveniment au participat studenți de la specializarea ”Mecatronică” din opt centre universitare din țară: Universitatea ”Politehnica” din București, Universitatea ”Transilvania” din Brasov, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea Politehnica Timișoara.

În cadrul manifestării s-au desfășurat mai multe probe: sisteme mecatronice, roboți mobili, sisteme mecatronice de zbor fără pilot (indoor și outdoor), realizări și lucrări științifice studențești.

Echipele ULBS au câștigat locul I la proba de roboți mobili, respectiv mențiuni la probele de sisteme mecatronice, realizări și lucrări științifice studențești.

Este al doilea an consecutiv când ULBS participă și câștigă probele de roboți mobili, viteză și obstacole.

Echipele ULBS au fost susținute financiar de compania Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu.