Poza Etapa I

Concursul de roboți mobili – powered by Marquardt – Rezultate Etapa I

Cele 20 de echipe înscrise la prima etapă a Concursului de roboți mobili – powered by Marquardt, organizat de Departamentul de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie a  Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, s-au întrecut marți, 3 mai 2022, pe un traseu de viteză format din tronsoane drepte, precedate de o succesiune de curbe.

În urma celor două manșe, clasamentul este următorul:

  • locul I – Echipa Ykraps – formată din studenți de la specializarea Robotică, anul III: Popescu Ioana Alexandra, Neamțu Alin Ioan, Milik Andrei;
  • locul II – Echipa RobotELS – formată din studenți de la specializarea Mecatronică, anul III: Crețu Emilia, Farcaș Lucia și Șoaită Sebastian de la specializarea Calculatoare;
  • locul III – Echipa Sparky– formată din studenți de la specializarea Robotică, anul III: Vladaia Vlad, Bondoc Alexandra, Andrasel Marian.

În data de 17 mai 2022, echipele se vor reîntâlni la cea de-a doua etapă a concursului, unde se vor întrece pe un traseu cu obstacole (linii întrerupte, sensuri giratorii, intersecții etc.), câștigător fiind robotul care parcurge traseul în timpul cel mai scurt. În cadrul acestei etape este permisă echiparea suplimentară a platformelor cu anumite accesorii necesare identificării obstacolelor de pe trasee. Concursul de roboți mobili urmărește identificarea și premierea celor mai bune echipe studențești de proiectanți și programatori de platforme mobile autonome (roboți mobili).

Întregul campionat este sponsorizat de către Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu.