OpenChallenges

Oportunitate – Hackathon Innovation Labs

Hackathonul Innovation Labs va avea loc între 9-10 martie, în București (cu costuri de transport, cazare și masă incluse).

Innovation Labs este cel mai longeviv program de educație antreprenorială și de accelerare dedicat startup-urilor de tehnologie (în general startup-uri la început de drum, bazate pe soluții IT, software / hardware / applied engineering). Acesta permite tinerilor să-și pună ideile (tehnice) în valoare, să învețe și să dezvolte ideea lor până la stadiul de produs minim viabil (minimum viable product), alături de mentori de top, antreprenori și specialiști ICT & business. Aplicat și “real life” (de-a lungul timpului, 61 de echipe au avut succes în piață, a căror valoare se ridică la aproape 200 de milioane de euro).

Hackathon-ul este prima etapă, iar anul acesta echipele din Sibiu participă în București. Hackathon-ul este un eveniment-concurs, de 30 de ore, care se desfășoară fizic pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică (9-10 martie 2024) până la amiază.

Echipele care se vor califica, în urma Hackathoanelor din țară, vor intra într-un program de mentorat, suport tehnic și de business, evenimente de prezentare, facilitare de conexiuni în ecosistem și expunere media. Cele mai bune produse vor fi prezentate publicului larg la sfârșitul lunii mai, tot în București.

Anul acesta fondul de investiții Early Game Ventures va investi 500.000 euro într-una din echipele finaliste (echipa câștigătoare va fi anunțată în cadrul festivității de premiere Demo Day din 28 mai 2024).

Verticale de afaceri în cadrul cărora trebuie să se încadreze ideea sunt: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, DigitalHealth, Lifestyle, E-Commerce and Retail, Smart City & Industry 4.0, Sustainability.

Prezent în 19 universități, din 8 orașe, și organizat în 4 centre universitare regionale, ecosistemul de inovare creat de program aduce alături universități, companii private, ONG-uri, administrația publică și investitori, pentru a susține echipele din program.

Limba oficială este engleza. Dacă vreți să participați, însă nu aveți o idee, explorați aceste Open Challenges oferite de partenerii programului: https://cutt.ly/InnovationLabs2024_OpenChallenges Puteți alege una dintre aceste provocări sau poate vă inspiră.

Echipele pot fi multidisciplinare (deci încurajăm colaborarea cu colegi de la Inginerie, Științe, Medicină, Științe Economice). Pre-înscrierile se fac aici: https://cutt.ly/InnovationLabs2024_Pre-registration

Pentru mai multe detalii, luați legătura cu Alma Pentescu (alma.pentescu@ulbsibiu.ro) sau Adrian Florea (adrian.florea@ulbsibiu.ro), ambasadorii programului Innovation Labs pentru Sibiu și/sau Laura (laura.copchilet@ulbsibiu.ro), Florin (florincosmin.peana@ulbsibiu.ro) și Vlad (vladvaleriu.ilcus@ulbsibiu.ro), alumni ai programului (ediția 2023).

Succes!

Open challenges 2024(pptx)